Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟΨΕ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ-ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΜΠΕΤΣΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΒΑΛΙΑ ΜΠΑΜΠΕΤΣΑ
για το Αν ακούς απόψε κράτα με από το χέρι
των εκδόσεων Ωκεανός










<< Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή που πιστεύεις πως εσύ δεν θα τις ζήσεις ποτέ. Τις βλέπεις να υπάρχουν γύρω σου, να κατακλύζουν τους ανθρώπους, να τους πονάν αβάσταχτα κι εσύ στέκεις απέναντι , ένας απλός παρατηρητής. Γιατί εσύ δεν θα γίνεις ποτέ κοινωνός μιας τόσο οδυνηρής στιγμής , έτσι νομίζεις.
   Η απώλεια είναι ότι πιο δύσκολο γέννησε η ζωή.  >>

    Μια δύσκολη νύχτα του Φεβρουαρίου ακούστηκε μέσα μου μια φωνή που ψιθύριζε Αν ακούς απόψε…και τότε η βαθιά ανάγκη της ψυχής να ανακουφιστεί από σκέψεις και συναισθήματα που είχε ριζώσει μέσα μου ο φόβος της απώλειας γέννησαν την Αρετή, το μαγικό μου αερικό.  Το << Αν ακούς απόψε κράτα με από το χέρι >> δεν υπήρχε μέσα μου ως μια φανταστική ιστορία αλλά ως ο μοναδικός δρόμος για να εκλογικεύσω καταστάσεις που θα ζούσα λίγους μήνες μετά.  Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Λίνας και της Αρετής, των δυο αδερφών που έπρεπε να χάσουν τις ρίζες τους, να βιώσουν το πένθος σε νεαρή ηλικία και μέσα από αυτό να αναζητήσουν το Φως για να μην χάσουν τον δρόμο. Η Αρετή, ένα πλάσμα αλλόκοτο γεννήθηκε για να γίνει μεγάλη συγγραφέας .Κι η ζωή την στιγμή της απόλυτης καταστροφής της άπλωσε το χέρι για να την σηκώσει και της χάρισε το πιο όμορφο όνειρο. Η Λίνα μέσα από τα πάθη της και την επιπολαιότητα της, έμαθε τελικά να μετράει καλύτερα τους ανθρώπους και την αξία τους. Πριν φτάσει όμως σ αυτό ,πλήρωσε το τίμημα χάνοντας ένα κομμάτι του εαυτού της.
Αυτό το βιβλίο  λοιπόν γράφτηκε με έναν μόνο σκοπό. Κοίταξε κατάματα το τελεσίδικο της ζωής, έσκαψε βαθιά και ανάγκασε τους ήρωες να κατακερματιστούν για να ανακαλύψουν το Φως! Πόνεσα όσο εκείνοι, ένιωσα την ανάσα μου να κόβεται πολλές φορές όμως στο τέλος αναστέναξα ανακουφισμένη και γεμάτη ελπίδα πως με σύμμαχο την Αγάπη, την κινητήρια δύναμη των πάντων ο άνθρωπος τους θάμνους τους υψώνει , τους ψίθυρους τους κάνει ουρλιαχτά ευτυχίας! Αυτό το βιβλίο κουβαλάει ένα συγκλονιστικό δικό μου βίωμα!
Γιατί αυτό το βιβλίο ήθελε να βγάλει μια κραυγή πόνου για τους αγαπημένους ανθρώπους της ζωής μας που χάσαμε!
Να δείξει πόσο σοκαριστικό είναι για ένα παιδί να χάνει τις ρίζες του !
Να γίνει ένα φωτεινό μετέωρο στην μαύρη απόχρωση που βάφει την ψυχή μας τον βαρύ πένθος, δείχνοντας ότι η ζωή ξέρει… Ότι την στιγμή της απόλυτης καταστροφής, σου τείνει το χέρι για να σε σηκώσει όρθιο.
Να δείξει πόσο σημαντικό είναι να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό και να συλλαβίζεις καθαρά το Σ αγαπώ στους ανθρώπους που σε κράτησαν από το χέρι. Ο άνθρωπος άλλωστε πρέπει να παλέψει βαθιά με τον εαυτό του για να βγάλει τα αγκάθια και να ανασάνει ελεύθερα απ ότι τον στιγμάτισε. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ και να νιώσετε την ίδια λύτρωση στο τέλος της διαδρομής!



Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τη συγγραφέα ΕΔΩ
Η Λίνα και η Αρετή Ιωάννου, κόρες ενός πάμπλουτου εργοστασιάρχη της Θεσσαλονίκης, ζούσαν μια ευτυχισμένη ζωή, ώσπου βρέθηκαν μπλεγμένες στο σκοτεινό παρελθόν της οικογένειας, το οποίο, χωρίς να το γνωρίζουν, καθόρισε τις ζωές τους.
Η Λίνα, επιλέγοντας να ζει μέσα στην άγνοια, μπλέχτηκε σ’ ένα γαϊτανάκι έρωτα και αγάπης ανάμεσα σε δυο άνδρες από το οποίο βγήκε λαβωμένη. Ο Δημήτρης, ο πρώτος της έρωτας, προδόθηκε και έφυγε μακριά της και ο Άρης, ο μυστηριώδης εραστής, ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της οικογένειας και να φέρει στην επιφάνεια μία συνταρακτική αλήθεια!
Η Αρετή, ένα μοναχικό πλάσμα, ένα αερικό που γεννήθηκε για να γίνει μεγάλη συγγραφέας, κατάφερε να λάμψει. Χωμένη μέσα σε προσωπικούς εφιάλτες, παλεύοντας με την υπερευαισθησία της, είχε μόνη συντροφιά τους ήρωες και τη σιωπή της. Μέχρι που ήρθε ένα τρομερό γεγονός και σημάδεψε τη ζωή των δύο αδελφών. Η απώλεια...
Τότε μπήκε στη ζωή της Αρετής ένας άνδρας που τη λάτρεψε. Έγινε ζητιάνος της αγάπης της, μα ο μεγαλύτερος αντίπαλός του ήταν η μοναχικότητά της...
Θα τον άκουγε όταν θα της ούρλιαζε να του κρατήσει το χέρι ή θα τον άφηνε 
στο κενό, τη στιγμή που όλα θα στροβιλίζονταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου