Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΣΑ ΜΑΓΓΑΝΑΡΗ-ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

Μέχρι τώρα απέφευγα συνειδητά το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. Όχι πως ήταν πάντα έτσι....Όταν ήμουν μικρή, λάτρευα την πασπαλισμένη άχνη στους κουραμπιέδες, την μυρωδιά του βρασμένου μελιού στα μελομακάρονα, το λευκό σεντόνι του χιονιού όταν στρωνόταν στα κλαδιά των δέντρων και κυρίως εκείνο το ξύπνημα από το χάραμα για να διαδώσω στις γύρω γειτονιές την γέννηση του Θεανθρώπου. Με το αζημίωτο φυσικά! Κάλαντα με μανταρίνια και καραμέλες! Μα ύστερα....μεγάλωσα και ήρθαν εκείνα τα μαύρα Χριστούγεννα που έδωσα μια άνιση μάχη με την βασίλισσα του χιονιού, αλλά υποχώρησα λαβωμένη. Τώρα όμως, μετά από όλα αυτά, ανοίγω το παράθυρο των φετινών εορτών με αισιοδοξία. Εισπνέω αισιοδοξία και ζεστασιά, τί και αν κάνει κρύο. Αγαπώ σημαίνει αισθάνομαι ολοκληρωμένη. Ετοιμαζόμαστε να περάσουμε με τον Αλέξανδρο τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής μας, αυτά της απόλυτης αγάπης.
Σας εύχομαι λοιπόν Καλά Χριστούγεννα πασπαλισμένα με ζάχαρη ευτυχίας. Ελπίζω να βρείτε τον άνθρωπο της ζωής σας και αν τον έχετε ήδη κοντά σας, να νιώθετε ευγνωμοσύνη για κάθε λεπτό που περνάτε μαζί του. Εύχομαι να έχετε υγεία και το καλάθι της ζωής σας να είναι γεμάτο αγαθά πληρότητας. Καλές γιορτές και ας ελπίσουμε πως τα καλύτερα θα έρθουν..... Εύα


Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου