Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΛΥ ΜΙΛΤΟΥ-ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ

«… Μετά την εκκλησιά, στο γυρισμό για το σπίτι, το νιόπαντρο ζευγάρι στάθηκε για λίγο στη γέφυρα. Στη γνωστή τους γέφυρα! Εκεί η νύφη πέταξε την ανθοδέσμη και γυρίζοντας χάρισε στον άντρα της το πιο γλυκό της χαμόγελο. …………………………………………………………………….. _ Κάνε μια χριστουγεννιάτικη ευχή, πεφταστέρι μου! _ Καλά Χριστούγεννα, αγάπη μου! Σε μας και σε όλον τον κόσμο! Μες στην αγάπη! φώναξε δυνατά ο Φραγκίσκος και η βαθιά αντρική του φωνή σκορπίστηκε στον άνεμο, πέρασε μέσα από τις καμάρες της παλιάς γέφυρας και λες και άγγιξε τον ουρανό, γιατί αμέσως άρχισε να χιονίζει!...» (Ένα μικρό απόσπασμα, ίσως το πιο ρομαντικό, από τα διηγήματα του βιβλίου μου: Εκείνο το ένα ευρώ, Εκδόσεις Φυλάτος) Ο Φραγκίσκος και η Σαρίτα εύχονται σε όλον τον κόσμο Χριστούγεννα Αγάπης, γιατί… μόνο η αληθινή Αγάπη δίνει νόημα στη μεγάλη Γιορτή! Μαζί με αυτούς κι εγώ, εύχομαι να ζεσταθούν οι καρδιές μας, φέτος και για πάντα, με περισσότερη καλοσύνη, με σεβασμό, κατανόηση και ενδιαφέρον για την κάθε ψυχή. Καλές Γιορτές, λοιπόν, σε όλη τη γη! Μες στην Αγάπη! Π. Μίλτου


Σειρά διηγημάτων, που ως πίνακες συναισθημάτων - κεντημένων στον καμβά της ψυχής - δε δυσκολεύονται να μας γοητεύσουν, να μας συγκινήσουν αλλά και να ξεδιπλώσουν κάποια πτυχή του ενδότερου εαυτού μας.

Και τούτο διότι η ανάγνωση δε γίνεται με τα μάτια. Γίνεται με την ψυχή μας, αρχικά κάτω από το μαύρο φως της αδικίας, που στο τέλος της κάθε ιστορίας λάμπει και δικαιώνει τις προσδοκίες μας. Γιατί, στην αέναη πάλη του δίκαιου με το άδικο, του καλού με το κακό, αυτό που τελικά κυριαρχεί είναι το καλό, όχι γιατί είναι πιο δυνατό αλλά γιατί είναι πιο δίκαιο και γιατί ζεσταίνει καλύτερα την ψυχή μας, που έχει ανάγκη εκείνη τη ζεστασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου