Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑ-ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Ταξίδεψα πολύ μακριά. Μοναδική μου παρέα: η φωτογραφική μηχανή μου. Είδα μέρη αλλιώτικα κι ανθρώπους διαφορετικούς. Όσο διαφορετικοί όμως κι αν ήταν, από το στόμα τους άκουσα την ίδια ευχή. «Να έχεις υγεία!» Αυτό εύχομαι κι εγώ για σας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό κι αυτό το εκτίμησα ακόμη περισσότερο όταν έπειτα από κείνο το ατύχημα η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Υγεία λοιπόν. Υγεία και όνειρα θα προσθέσω εγώ. Γιατί χωρίς αυτά δεν ζούμε αληθινά. Να είσαστε όλοι καλά και να ονειρεύεστε με μάτια ορθάνοιχτα! Χριστιάνα (ηρωίδα από το βιβλίο της Έλενας Σαλιγκάρα «Πέρα από τη γέφυρα»)

Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, οι οποίοι είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Εκείνοι γοητεύονται αμέσως από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει, ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού; Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου