Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ-Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

"Χαρούμενες γιορτές σε όλους! Είμαι η Ευανθία, η διπροσώπη ηρωίδα του βιβλίου "η Υφάντρα της Πόλης". Δεν φταίω εγώ γι' αυτό που προκάλεσα. Μια οικογένεια ήθελα μόνο και πολλά παιδιά. Αντί γι' αυτό τι μου έδωσε η ζωή; Ορφάνια, ατεκνία, έναν δοσίλογο άντρα και μια αλλόθρησκη για νύφη. Πιστεύετε ότι φταίω για την σταγόνα χαράς που διεκδίκησα, στερώντας την από μια Τουρκάλα; Τέτοιες μέρες συγχώρεσης για όλους, μέρες που γεννήθηκε ο Χριστός, θα με καταδικάσετε ή θα μου δώσετε άφεση αμαρτιών; Εγώ πάντως σας δίνω ευχές καρδιάς για έναν καινούριο χρόνο που θα σας φέρει μόνο χαμόγελα και πολλή αγάπη!"


Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.
Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».
Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 όμως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…

Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;

Μπορεί μια ζωή να ολοκληρωθεί μέσα από μια άδικη θυσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου