Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ-Γνωρίστε τη συγγραφέα του κ.Ήρα Ρα'ί'ση μέσω της συνέντευξης της στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

Δείτε την άποψη μου ΕΔΩ
Η Έλια Λίντεν, διάσημη συγγραφέας, απογοητευμένη από τον θυελλώδη και καταστροφικό έρωτα με τον ποιητή Μάνο Παύλου, παντρεύεται τον Πέτρο,
έναν άνδρα με αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Την τρίτη ημέρα του γαμήλιου ταξιδιού σε ένα τροπικό νησί, η νύφη εξαφανίζεται μυστηριωδώς και οι επίσημες
έρευνες οδηγούν στην εκδοχή του ατυχήματος. Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της διαθήκης, που αποκαλύπτει απρόσμενους κληρονόμους, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή.
Το σκοτεινό παρελθόν της νύφης, ένα μισοτελειωμένο μυθιστόρημα, η εμφάνιση του πρώην εραστή και η παράξενη έμπιστη φίλη περιπλέκουν τα γεγονότα και οι εκδοχές
της αυτοκτονίας ή της δολοφονίας φαίνονται το ίδιο πιθανές με αυτήν του ατυχήματος. Πόση δυστυχία κρυβόταν πίσω από τη λαμπερή επιτυχία; Ποιοί είχαν συμφέρον από την εξαφάνιση της νύφης;
Ένα μυθιστόρημα που καταδύεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, αμφισβητεί την απατηλή λάμψη της επιτυχίας και αφήνει τον αναγνώστη να επιλέξει αν συμπαθεί ή όχι «τις γαμήλιες τελετές».

Ποια όμως είναι η κ.Ήρα Ρα'ί'ση;Ας την γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ήρα Ραΐση γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά, εμβαθύνοντας στην επιστήμη του Ποινικού Δικαίου δραστηριοποιούμενη σχετικά με αυτήν. Το 2010 δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα. Άτομο πολυταξιδεμένο και πολυ-πράγμον, θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες της μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της. Προηγούμενα έργα της: • Μανικιούρ Πεντικιούρ (2010) • 12 Μύθοι του 13 (2012) • Φελίσια (2013)   Εσύ ήσουν(2014)

ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο . Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 
Η πρώτη μου επαφή με το βιβλίο σε ηλικία που μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον ήταν τα βιβλία με την Πολυάννα που μου έφερνε η μητέρα μου με ιδιαίτερη έμφαση στο "Η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς" και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία "Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2)Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα; 
Διαβάζω τα πάντα,ότι βρεθεί μπροστά μου τόσο γιατί αγαπώ το διάβασμα όσο και για να εισπράττω ερεθίσματα σαν συγγραφέας και να ενημερώνομαι.Ωστόσο τις ώρες που είναι πραγματικά δικές μου και χαλαρώνω,προτιμώ να διαβάζω ποίηση .Διότι η ποίηση αναπτύσσει την φαντασία και με διευρύνει γλωσσολογικά.Επίσης επειδή η ποίηση έχει κυρίως εικόνες με ξεκουράζει.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας βάζω δύσκολα;
Αγαπημένοι συγγραφείς είναι η Βιρτζίνια Γουλφ,ο Όσκαρ Ουάιλντ,ο Ντοστογιέφσκι,η Αναίς Νυν,η Μαργκεριτ Ντυράς,η Σιμόν ντε Μπωβουάρ,οΠόε,ο Μπωντλαίρ,η Αν Ξεξτον και από Έλληνες ο Καζαντζάκης,ο Ελύτης,ο Νίκος Καρούζος.Φυσικά όπως προείπα διαβάζω τους πάντες εδώ μιλάμε για τους αγαπημένους.

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Δεν νομίζω ότι αποτέλεσε κάτι το έναυσμα για να γράφω.Από μικρό κοριτσάκι χωνόμουν κάτω από το κρεββάτι και έγραφα.Μου άρεσε εκεί,ένιωθα προστατευμένη και ασφαλής και έγραφα διάφορα.Στην πορεία των μαθητικών μου χρόνων κέρδισα μετάλλιο από το Δήμο Αθηναίων και βραβεύτηκα για μια έκθεση μου ενώ όσο παρακολουθούσα φροντιστήριο έκθεσης για τις πανελλαδικές ο καθηγητής μου εκεί δημοσίευσε κάποια γραπτά μου σε εφημερίδα.Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιο έναυσμα ήταν κάτι που έκανα και κάνω αυθόρμητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας «Η εξαφάνιση της νύφης»; Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία....
Το νέο μου βιβλίο ξεκίνησε σε διακοπές σε ένα τροπικό νησί.Για καιρό παραπονιόμουν ότι δεν έχω έμπνευση και γκρίνιαζα γι'αυτό.Στο τροπικό αυτό νησί όταν φτάσαμε με την παρέα μου μας προειδοποίησαν ότι υπάρχουν κάποια ρεύματα που δεν πρέπει να πλησιάσουμε γιατί στην αρχή φαίνονται ακίνδυνα όταν όμως περάσει η ώρα φουσκώνουν και δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω.Τις πρώτες μέρες ενώ κολυμπούσαμε και εγώ γκρίνιαζα ότι δεν έχω έμπνευση κάποιος από την παρέα επέμενε να πάμε στα ρεύματα και να αγνοήσουμε την προειδοποίηση.Εγώ αστειευόμενη του είπα "θες να με σκοτώσεις;" και ταυτόχρονα είδα στην ακτή μια βάρκα με επιγραφή  "RESCUE".Αυτό ήταν!Συνέλαβα την ιδέα,βγήκα στην ακτή και έφτιαξα τον σκελετό του μυθιστορήματος.Η ιστορία αναγράφεται στο οπισθόφυλλο για όποιον επιλέξει να κρατήσει στα χέρια του το βιβλίο,όσον αφορά το εξώφυλλο αυτό επιλέχθηκε από την εκδότρια μου και εγώ συμφώνησα διότι μου άρεσε το φόρεμα της νύφης που έχει τελείωμα κύματα και έχει σχέση με το στόρυ.Όσον αφορά τον τίτλο εγώ είχα δώσει στην αρχή το "Η σιωπηλή Νύφη" αλλά η εκδότρια έκρινε ότι ήταν εσωστρεφές και δεν θα τραβούσε τόσο την προσοχή των αναγνωστών και έτσι πρότεινα μετά το "Η Εξαφάνιση της Νύφης"σαν δεύτερη επιλογή.

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και η πρωταγωνίστρια του βιβλίου σας είναι μια διάσημη συγγραφέας,να υποθέσω πως υπάρχει καταγραφή αληθινών γεγονότων,σχέσεων,συναισθημάτων ή είναι προιόν μυθοπλασίας?
Και μόνο που η ηρωίδα είναι διάσημη συγγραφέας και εγώ μακράν απέχω από αυτό είναι το πρώτο μου επιχείρημα περί μυθοπλασίας.Ωστόσο παραδέχομαι ότι αντλώ την έμπνευση μου από υπαρκτά πρόσωπα τα χαρακτηριστικά των οποίων ενσωματώνω στους χαρακτήρες μου.Κάποιοι άνθρωποι με εμπνέουν και μετά αφήνω την φαντασία ελεύθερη να παίζει με την μυθοπλασία.Είναι λοιπόν συνδυασμός.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιόν ήρωα ξεχωρίζετε από τα έργα σας και γιατί; 
Από τους ήρωες μου αγαπώ αυτούς που ενσαρκώνουν καλλιτέχνες με διφορούμενη προσωπικότητα.Τον Μάνο Παύλου τον ποιητή στο "Η εξαφάνιση της Νύφης",τον κλόουν Φάουστ στο "Εσύ Ήσουν" και τον ζωγράφο Μιγκελ στο "Μανικιούρ Πεντικιούρ".Αγαπώ πολύ τους καλλιτέχνες,είναι ιδιάιτερα πλάσματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Λαμβάνετε μηνύματα με απόψεις αναγνωστών;Πόσο σας επηρεάζουν οι παρατηρήσεις τους?
Βεβαίως και λαμβάνω από τους αναγνώστες μηνύματα αλλά επειδή είναι όλα θετικά ,ενθουσιάζομαι και συνεχίζω με περισσότερο ζήλο ότι κάνω.Νομίζω πως αυτό είναι η δύναμη μου,το σχόλιο του αναγνώστη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Τελικά, συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; 
Συγγραφέας νομίζω γεννιέσαι.Απλά οφείλεις να καλυτερεύεις με πολύ διάβασμα και με ασκήσεις δημιουργικής γραφής.Είναι σαν τον τραγουδιστή που έχει καλή φωνή αλλά χρειάζεται να την εξασκήσει.Βέβαια το αηδόνι δεν χρειάζεται τίποτα...

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο. Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες;
Υπάρχουν ανέκδοτες ιστορίες.Ένα ακόμα μυθιστόρημα που βρίσκεται στα γραφεία του εκδότη μου με τίτλο "Ο συνήγορος της Αμαρτίας", και κάποια δικά μου προσωπικά κείμενα που δεν είναι καιρός να μιλήσω γι'αυτά αν και είναι έτοιμα.Ωστόσο έχω και κάτι στα σκαριά.Ένα καινούριο μυθιστόρημα που του έχω δώσει τον τίτλο "Μέλισσα Βασίλισσα."Αυτό έχω ξεκινήσει να το γράφω,έχω την ιδέα αλλά είναι εντελώς καινούριο....

ΕΡΩΤΗΣΗ:11)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Διαβάζω ή μάλλον μελετώ  για την ακρίβεια τρία βιβλία μαζί.Για τη συμβουλευτική ζευγαριών που ασχολήθηκα πρόσφατα το 'Κράτα με Σφιχτά",δεν είναι λογοτεχνία όμως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τις σχέσεις των ανθρώπων.Επίσης μελετώ ξανά το "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά" του Μουρσελά,έχω τους λόγους μου γι'αυτό και τελικά διαβάζω το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας της Νάπολης της Έλενας Φερραντε  "Το νέο όνομα".

ΕΡΩΤΗΣΗ:12)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά…
Το τραγούδι που μου αρέσει,δεν ξέρω αν με αντιπροσωπεύει,είναι το ¨"Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ" που ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω,ενώ η φράση που με εκφράζει είναι το "Αύριο είναι μια άλλη μέρα" από την αγαπημένη μου επίσης ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου