Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΡΑΖΑΝΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΦΗ

Στην Ελλάδα της κρίσης,οικονομικής,πολιτικής και κυρίως ηθικής ο Αχιλλέας Μακρίδης κατηγορείτε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, καταδικάζεται σε ισόβια,γνωρίζει με τον πιο άσχημο τρόπο τον σκληρό κόσμο της φυλακής και οδηγείται προς την αυτοκτονία.
Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Μπλάντεν Κούσοβιτς ,γνωστός ως "Πάνθηρας", ένας Σερβοέλληνας βαρυποινίτης λαμβάνει  τηλεφώνημα του μαθητή και προστατευόμενου του Αχιλλέα ο οποίος ήταν εξαφανισμένος μετά από την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού και καταλαβαίνει πως έφτασε η ώρα της κρίσης.
Ο Αχιλλέας με τη βοήθεια του Πάνθηρα,αλλά και άλλων γνωριμιών που έκανε στη φυλακή όπως ο Τέο,ο Αρκούδος,το Σφυρί θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την καταδίκη του.Τι θα γίνει όταν θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της πλεκτάνης που παίχτηκε εις βάρος του?Ποιοι ευθύνονται?Τι θα γίνει όταν θα συναντήσει την νεαρή Κατερίνα για την οποία θα νιώσει τρυφερά αισθήματα που νόμιζε πως θάφτηκαν για πάντα μετά την άδικη καταδίκη και όσα αντιμετώπισε στη φυλακή?Ποιος ο ρόλος του αστυνόμου Τριαντάφυλλου Καρατζά?
Ο κ.Βουραζάνης κάνει το συγγραφικό του ντεμπούτο με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που προσωπικά θεωρώ εξαιρετικό!!Με κέρδισε καταρχήν από τον τίτλο που θεωρώ αντιπροσωπευτικό των ηρώων οι οποίοι αν και δέχθηκαν βία σωματική μα κυρίως ψυχολογική η ψυχή τους παρέμεινε απαλή σαν βελούδο.Ένα δεύτερο στοιχείο που με κέρδισε είναι πως πρωταγωνιστικό ρόλο κρατούν όχι μόνο οι "καλοί" αλλά και οι "κακοί" με την έννοια πως πρωταγωνιστές είναι και άνθρωποι του υποκόσμου που αν και έχουν διαπράξει αδικήματα και "πλήρωσαν-πληρώνουν" γι'αυτά τιμούν έννοιες όπως η φιλία,πίστη,μπέσα σε αντίθεση με ανθρώπους στα ανώτατα κοινωνικά στρώματα και αξιώματα που όμως τιμούν την προδοσία,εκμετάλλευση,διαφθορά...Ο πρωταγωνιστής  του Αχιλλέας θα βρει βοήθεια και συμπαράσταση από ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας και θα προδοθεί από της δεύτερης!!Θα καταφέρει να βρει ποιοι τον οδήγησαν στη φυλακή και στον άνθρωπο που έγινε??Θα βρει τη λύτρωση που αναζητά?Ανακαλύψτε το μόνοι σας διαβάζοντας το ξεχωριστό αυτό αστυνομικό μυθιστόρημα.Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όταν ο Μλάντεν Κούσοβιτς λαμβάνει τηλεφώνημα από τον μαθητή του και παλιό του προστατευόμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, τέσσερα χρόνια μετά την απόδρασή του, αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η στιγμή της κρίσης. Τα φαντάσματα πρέπει να ξορκιστούν.
Η ψυχή του Αχιλλέα Μακρίδη θα βρει γαλήνη μόνο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με την πλεκτάνη που έστησαν εις βάρος του, φορτώνοντάς του έναν φόνο που ποτέ δεν έκανε, καταδικάζοντάς τον και καταστρέφοντας τη ζωή του.
Η εκδίκηση είναι μονόδρομος, μέχρι τη βραδιά που τα μάτια του θα αντικρίσουν ξανά τα δικά της.

Εκείνος θυμάται. Εκείνη όχι.
Η φωτιά του έρωτα όμως, 
ποτέ δε σβήνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου