Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΜΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Η Αντιγόνη μεγαλώνει σ'ένα μικρό χωριό της Ευρυτανίας,τις Κορυσχάδες και ονειρεύεται να σπουδάσει δασκάλα κάτι που δεν συμβαδίζει με τις αυστηρές αρχές της εποχής(δεκαετία '50)που θέλει τα κορίτσια να μην σπουδάζουν και σε μικρή ηλικία να παντρεύονται τον εκλεκτό όχι της καρδιάς τους αλλά των γονιών τους.Ανυπότακτη,ασυμβίβαστη προκειμένου να αποφύγει το γάμο συμφέροντος που κανονίζουν οι γονείς της θα το σκάσει ακολουθώντας τον Κόσμο,ηθοποιό σ'ένα πλανόδιο θίασο, προκειμένου να ζητήσει καταφύγιο στην νονά της Σουλτάνα, διάσημη μοδίστρα στην Αθήνα,γνωστή ως μαντάμ Τάνια.
Θα βρει το καταφύγιο που ζητούσε η Αντιγόνη με την Κρουσταλλένια ομορφιά ή η ομορφιά αυτή θα την οδηγήσει σε νέες περιπέτειες?Από τις Κορυσχάδες στην Αθήνα,από εκεί στην Κρήτη και ξανά στην Αθήνα μια πορεία ζωής με την ευτυχία και τη δυστυχία να βαδίζουν παράλληλα.Και στην πορεία αυτή θα συναντήσει ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν,θα την αγαπήσουν αλλά και άλλους που θα την πληγώσουν.
Η κ.Παπαδάκη με την ξεχωριστή,λυρική γραφή της μας παρουσιάζει ξεχωριστούς χαρακτήρες που άλλους τους αγάπησα και άλλους τους αντιπάθησα.Με έκανε κομμάτι της ιστορίας και μπήκα στη διαδικασία να κρίνω και να  κατακρίνω αποφάσεις και συμπεριφορές(αν και ίσως δεν θα'πρέπε μια και ο καθένας μας  αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με τα βιώματα,το χαρακτήρα και της συνθήκες που επικρατούν)...και μου δημιούργησε ποικιλία συναισθημάτων απέναντι στους ήρωες της συμπάθεια για κάποιους,έντονη αντπάθεια για άλλους,οίκτο,λύπηση και τόσα άλλα......

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Tη δεκαετία του ’50 σε ένα μικρό χωριό της Ευρυτανίας, τις Κορυσχάδες, μεγαλώνει η Αντιγόνη με την κρουσταλλένια ομορφιά. Ονειρεύεται να σπουδάσει δασκάλα, μα πρώτα πρέπει να νικήσει τις αυστηρές αρχές της εποχής. Μια μέρα δεν αντέχει την καταπίεση και το σκάει απ’ το χωριό ακολουθώντας έναν ηθοποιό και τον πλανόδιο θίασό του. Ανυπότακτη, ασυμβίβαστη, αγωνίστρια μα πάνω απ’ όλα γυναίκα, στην περιπετειώδη αναμέτρηση με τη μοίρα της θα συναντήσει απρόσμενους συμμάχους κι ύπουλους εχθρούς, προτού γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο του Λευτέρη. Η Μαρία Παπαδάκη, μετά την επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου της Κλειστό λόγω αγάπης, επιστρέφει για να διηγηθεί μια νέα σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και περιστατικά. Ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στη ζωή και την αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου