Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ-ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ το 5ο μυθιστόρημα του κ.Κρομμύδα ο οποίος με κέρδισε από το πρώτο του βιβλίο "Η ζωή που έλειπε" και έκτοτε τον ακολουθώ και διαβάζω κάθε επόμενο του.Με έχει κερδίσει με την κινηματογραφική-όπως τη χαρακτηρίζω-γραφή του με την οποία με κάνει να αισθάνομαι πως οι ιστορίες του διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μου!!!Έτσι χάρη σ'αυτόν έχω "επισκεφθεί" νοερά αγαπημένους προορισμούς όπως τα Γιάννενα.Πάτμος,Σαμοθράκη κ.α., ζω τη ζωή που μου έλειπε,μεταμορφώνομαι από Ογκρέσα σε Ουρανόεσσα  και να μη λησμονήσω να τον ευχαριστήσω για τα ξεχωριστά ταξίδια του νου που μου προσφέρει.

Το Φως μέσα στη θύελλα διαφέρει από τα προηγούμενα μια και δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα,αλλά στην ξεχωριστή φαντασία, που όπως διαφαίνεται, διακρίνει τον δημιουργό του.Και αυτό το διακρίνουμε από τις πρώτες σελίδες μια και ο τόπος στον οποίο κινούνται οι ήρωες είναι το νησί Άθωρα κοντά στην Ικαρία με γεωγραφικό στίγμα 38.122637 Β, 25.396863 Α αλλά μην το αναζητήσετε στο χάρτη,δεν υπάρχει,είναι δημιούργημα του!!!Την γενέτειρα της Άθωρα θα επισκεφθεί η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντα της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλει για να δει τους γονείς της,τους φίλους της και να ξεκουραστεί.Αντί όμως να  ηρεμήσει  και να χαλαρώσει θα έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά φόνων που σημειώνονται,ένας  εκ των οποίων στο νησί της και με μια απρόσμενη καταιγίδα που θα προκαλέσει πολλές καταστροφές μια εκ των οποίων  ο αποκλεισμός του νησιού αλλά και του δολοφόνου σ'αυτό!!!Οι εξελίξεις καταιγιστικές,εξελίσσονται με κινηματογραφικό τρόπο μπροστά στα μάτια μου,οι ανατροπές συνεχόμενες δεν μ'αφήνουν να το αφήσω πριν ανακαλύψω το δολοφόνο!!!Ποιος ο ρόλος της Σοφί,της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού??του γοητευτικού ανθρωπολόγου Γκάμπριελ που γνωρίζει η Φωτεινή σ'ένα συνέδριο στην Ικαρία λίγο πριν την μετάβαση της στην Άθωρα??του επιχειρηματία Κάρλο που φτάνει για μια επένδυση στο νησί και του μετανάστη Αζέμ ??Πολυπρόσωπο μυθιστόρημα όπως καταλαβαίνεται και ο κ.Κρομμύδας αναλύει με ξεχωριστό τρόπο τον χαρακτήρα του καθενός ο οποίος αποκαλύπτεται πλήρως, κατά τη διάρκεια του κινδύνου εξαιτίας της καταστροφικής καταιγίδας.Όπως ξεχωριστή είναι από τον συγγραφέα και η περιγραφή της καταιγίδας που πλήττει το νησί,των καταστροφών που επιφέρει σε σημείο να αισθανόμουν πως κι εγώ κινδυνεύω!!! Ένα καθηλωτικό αστυνομικό, αλλά και αισθηματικό, και κοινωνικό μυθιστόρημα που με κράτησε από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα αν και θα πρέπει να σημειώσω πως δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του αστυνομικού μια και δηλώνω ...φοβιτσιάρα!!

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.
Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;
Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου