Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΑΦΟΥ!!!-5 ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET

Αφήστε το σχόλιο σας στην ομάδα μας ΕΔΩ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΑΦΟΥ

ΚΛΗΡΩΣΗ 5 ΤΙΤΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET!!!


Η σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket αποτελείται από αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων -έργα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, κλασικά που άφησαν εποχή και άντεξαν στον χρόνο, συναρπαστικές αστυνομικές περιπέτειες, συγκλονιστικές βιογραφίες και μαρτυρίες- που επανακυκλοφορούν σε μικρό, βολικό σχήμα, με πολύ χαμηλή τιμή από μόλις 5,50 έως 9,90 €.
Η σειρά δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σύγχρονων αναγνωστών, αγαπήθηκε αμέσως και έγινε ανάρπαστη ακριβώς διότι γεννήθηκε από την ιδέα ότι το διάβασμα δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο: τα βιβλία τσέπης είναι για όλους, δεν προορίζονται για το ράφι και μας ακολουθούν παντού: στην πόλη, στον δρόμο, στο τρένο, στο μετρό, στο λεωφορείο, στις διακοπές.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ :ΔΕΥΤΕΡΑ 21/8/2017

1)Αφήστε ένα σχόλιο σας στην ομάδα μας ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!!(αναφέρωντας για ποιους από τους 5 τίτλους θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή)στην ανάρτηση με την κλήρωση των βιβλίων 
-Η καλοσύνη των ξένων-Πέτρος Τατσόπουλος
-Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν-Lionel Shriver
-Το κορίτσι που εξαφανίστηκε-Gillian Flynn
-Ανεπιθύμητο-Kristina Ohlsson
-Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρε'ι'-Όσκαρ Ουάιλντ
από τις  Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio!!!

2)ΑΦΗΣΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!!!(Προαιρετικά αν έχετε gmail ακολουθήστε-κλικ στο ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ(ακόλουθοι)- το blog μας για να ενημερώνεστε για τα νέα μας💓)

3)Κοινοποιήστε(ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ) στον τοίχο σας, και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου!!!

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ


3)5 τυχεροί/ες που θα αναδειχθούν μέσω του προγράμματοςhttps://www.random.org/ θα κερδίσουν ένα αντίτυπο των παραπάνω βιβλίων ευγενική προσφορά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio!!!


Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
Η καλοσύνη των ξένων πρωτοεκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2006 και αμέσως βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων, ενώ η κριτική τής επιφύλαξε εξίσου θερμή υποδοχή. Στις τελευταίες σελίδες αυτής της έκδοσης ο αναγνώστης θα βρει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα δημοσιεύματα του Τύπου. 

Με τίτλο δανεισμένο από μια φράση της Μπλανς Ντι Μπουά, στο Λεωφορείον ο Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανατέμνει την ιστορία της υιοθεσίας του. Ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό στοιχείο, με γενναίες δόσεις χιούμορ και άλλες τόσες κυνισμού, σε ένα βιβλίο που, κατά γενική ομολογία, διαβάζεται απνευστί.



ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ
Τι συμβαίνει όταν η μητρότητα δεν είναι μια ονειρεμένη εμπειρία;
Πώς νιώθει μια μητέρα απέναντι στον γιο της τον δολοφόνο;
Ποιες είναι οι ευθύνες της;
Εγκληματίας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε εφτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι. 

Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ήρθε η ώρα η Ίβα να αναλύσει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.
Αφυπνιστικό και προκλητικό, το μυθιστόρημα αυτό αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα συζητήσεων.


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
Τι σκέφτεσαι, Έιμι; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα πιο συχνά κατά τη διάρκεια του γάμου μας, έστω κι αν την έκανα από μέσα μου και όχι στο πρόσωπο που θα μπορούσε να μου απαντήσει. Φαντάζομαι πως αυτές οι ερωτήσεις μαζεύονται σαν σύννεφα που προμηνύουν καταιγίδα πάνω από όλους τους γάμους: Τι σκέφτεσαι; Τι νιώθεις; Ποιος είσαι; Τι κάναμε ο ένας στον άλλον; Τι θα κάνουμε ο ένας στον άλλον;

Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ από την TWENTIETH CENTURY FOX. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου.



ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ
Ένα λάθος αλλάζει τα πάντα...

Στα μέσα ενός βροχερού σουηδικού καλοκαιριού, κάποιος αρπάζει ένα κοριτσάκι από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες. Αν και υπήρχαν εκατοντάδες δυνητικοί μάρτυρες, κανείς δεν πρόσεξε την απαγωγή. Η σοκαρισμένη μητέρα του είχε μείνει πίσω στον προηγούμενο σταθμό εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων που φαίνονται συμπτωματικά. Το προσωπικό του τρένου ειδοποιήθηκε και πρόσεχε το κοιμισμένο παιδί. Όμως όταν το τρένο μπήκε στον Κεντρικό Σταθμό της Στοκχόλμης, το κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Ο αστυνόμος Άλεξ Ρεστ και η ειδική ομάδα του, με τη βοήθεια της αναλύτριας Φριεντρίκα Μπέργιμαν, αναλαμβάνουν την υπόθεση, που αρχικά φαίνεται να είναι μια κλασική σύγκρουση μεταξύ χωρισμένων γονιών για την κηδεμονία της κόρης τους. Όμως το παιδί ανακαλύπτεται νεκρό στη βόρεια Σουηδία με τη λέξη «ανεπιθύμητο» χαραγμένη στο μέτωπό του, η υπόθεση γρήγορα μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη της ερευνητικής ομάδας — την καταδίωξη ενός ιδιοφυούς και ανελέητου δολοφόνου.


ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕ'Ι'
Η συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγουορντ, πουλάει την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χένρι Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Το πορτρέτο, σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, φέρει τα σημάδια της φθοράς του.
Οι υπαινιγμοί για τις ακατονόμαστες αμσρτίες στις οποίες επιδίδεται ο ήρωας προκάλεσαν σκάνδαλο όταν το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1891.

«Τα βιβλία που ο κόσμος αποκαλεί ανήθικα είναι τα βιβλία που δείχνουν στον κόσμο τα ίδια του τα αίσχη» .

Δείτε όλους τους τίτλους της σειράς Μεταίχμιο pocket στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.metaixmio.gr/category/318-metaixmio-pocket.aspx

55 σχόλια:

  1. Στέλλα Αγούλα σας ευχαριστουμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσα Μπαντουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριλένα Πλεξουσάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία Παπαδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαζαρίδου Ειρήνη! (FB: Lazaridou Rena)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άννα Ντοβλετάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευαγγελια Κυργιακου..
    Ακολουθος ονομα: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καλοσύνη των ξένων και Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραγεωργίου Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κώστας Β. Παπακωνσταντίνου28 Ιουλίου 2017 στις 1:44 μ.μ.

    Κώστας Β. Παπακωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλσα Παζολιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιωαννίδου Μαγδαληνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή