Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-Γνωρίστε το συγγραφέα του κ.Θεόδωρο Παπαθεοδώρου μέσω της συνέντευξης του στο blog μας ΑΦΟΥ!!!

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  του κ.Θεοδωρου Παπαθεοδώρου από τις Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications!!!

Αρχές του Οκτώβρη του 1940. Ο Βασίλης Δημακόπουλος, νεαρός λοχαγός στην υπηρεσία αντικατασκοπίας του Ελληνικού Στρατού, θα λάβει την εντολή να μεταβεί στην Ιταλία με το ψεύτικο όνομα Σέρτζιο Φινέτι. Σκοπός του να συλλέξει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την πιθανολογούμενη ιταλική εισβολή στην Ελλάδα. Μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει για την επικίνδυνη αποστολή του, γνωρίζει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Έλενα. Είναι ένας έρωτας που έρχεται στην πιο ακατάλληλη στιγμή...
Ύστερα από ένα περιπετειώδες σύντομο ταξίδι, φτάνει τελικά στη Ρώμη όπου και θα συνεργαστεί με την Παολίνα Φεράρι, μία γυναίκα εκπληκτικής ομορφιάς που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του...
Κάποιος θα τον προδώσει και θα βρεθεί στις ιταλικές φυλακές, αλλά θα καταφέρει να αποδράσει και θα βρει καταφύγιο στις τάξεις των Ιταλών παρτιζάνων...
Αίγυπτος, Ελλάδα, Άγιον Όρος, Νέα Υόρκη, Κούβα... Μια ατέλειωτη περιπλάνηση θα τον φέρει ξανά μπροστά στη μοίρα του... Ενώπιος ενωπίω με την προδοσία της Έλενας. Ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια...
Ένα λογοτεχνικό bestseller έρωτα, πολέμου, προδοσίας και αμείωτης περιπέτειας που θα σας συναρπάσει!

Ποιος όμως είναι κ κ.Θεόδωρος Παπαθεοδώρου;Ας τον γνωρίσουμε μέσω του βιογραφικού του και μερικών ερωτήσεων  μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και τον ευχαριστώ πολύ!!!!!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην πόλη των Πατρών το 1973. Σπούδασε νομικά στη Νομική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε αρχικά στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στην Πάτρα. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως πωλητής και υπεύθυνος πωλήσεων σε διάφορες επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα και την Πάτρα. Σήμερα διαμένει μόνιμα στην Πάτρα, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων και της διαφήμισης, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1): Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο; Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω μία εικόνα χαραγμένη στο μυαλό μου.. Ήμουν παιδάκι, περίπου τεσσάρων ή πέντε χρόνων, βρισκόμουν στο κρεβάτι ξαπλωμένος δίπλα στον πατέρα μου. Εκείνος κρατούσε ανοιχτό μπροστά μας ένα βιβλίο και διάβαζε φωναχτά για να ακούω την ιστορία ενώ εγώ κοιτούσα με απορία τα μαύρα τυπωμένα στίγματα πάνω στις σελίδες αφού δεν ήξερα ακόμα ούτε να γράφω ούτε να διαβάζω. Κάπως έτσι έμαθα, σε εκείνες τις τρυφερές στιγμές μέσα στην αγκαλιά του πατέρα μου, για ένα παιδί που το έλεγαν Μέλιο, για ένα παιδί που μετρούσε τα άστρα… Είναι μία εικόνα που πρώτη φορά εξομολογούμαι δημοσίως, μία εικόνα μνήμης συναισθηματικά φορτισμένη και βεβαίως η πρώτη επαφή μου με το βιβλίο. Από εκεί και πέρα, μεγαλώνοντας διάβασα ως παιδί αρκετά βιβλία, θυμάμαι για παράδειγμα τα τέκνα του πλοίαρχου Γκραντ, του Ιουλίου Βερν και άλλα. Το «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» του Λουντέμη είναι ωστόσο χαραγμένο μέσα στην ψυχή μου ως το πρώτο βιβλίο που διάβασα και ας μην γνώριζα να διαβάζω…

ΕΡΩΤΗΣΗ 2): Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παλαιότερα μου άρεσαν περισσότερο τα ιστορικά μυθιστορήματα και τα έργα των κλασσικών συγγραφέων. Τα τελευταία χρόνια όμως διαβάζω οτιδήποτε θεωρώ πως έχει κάτι να μου δώσει ως ιστορία, ως σκέψη, ως γραφή ή οτιδήποτε μου κινεί την περιέργεια τέλος πάντων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3): Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας… βάζω δύσκολα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ίσως πράγματι να είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μερικούς από τους αγαπημένους του συγγραφείς επειδή σίγουρα είναι πολλοί οι εξαιρετικοί και οι αγαπημένοι. Ωστόσο θα αναφέρω τον Ντοστογιέφσκι από τους κλασσικούς, τον Καραγάτση και τον Σαμαράκη από Έλληνες, τον Γκορ Βιντάλ, την Ρόζαμουντ Πίλτσερ, τον Ουμπέρτο Έκο από ξένους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4): Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ αρχάς πάντοτε εκφραζόμουν καλύτερα μέσω του γραπτού λόγου και ήταν κάτι φυσιολογικό για εμένα το να γράφω. Το έναυσμα όμως για να ξεκινήσει κανείς να γράφει ένα βιβλίο είναι νομίζω πάντα η επιτακτική εσωτερική ανάγκη έκφρασης αλλά και το τάιμιν εκείνο, το πλήρωμα του χρόνου δηλαδή, που μέσα από την έλλειψη κάποιας άλλης δημιουργικής διεξόδου θα τον οδηγήσει εκεί, στη γραφή. Κάπως έτσι συμβαίνει συνήθως, κάπως έτσι έγινε και με εμένα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5): Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας «Ο τρίτος δρόμος είναι της αγάπης» και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μυθιστόρημά μου «Ο τρίτος δρόμος είναι της αγάπης» ξεκίνησε ως εσωτερική πρόκληση και δημιουργική διέξοδος σε μία «άνυδρη» και προβληματική περίοδο της ζωής μου. Ο τίτλος ήρθε στο μυαλό μου αβίαστα ως επιστέγασμα της συγκεκριμένης ιστορίας που πραγματεύτηκα ενώ το εξώφυλλο ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μου με τις εκδόσεις Ωκεανός. Νομίζω ότι όλα έδεσαν μεταξύ τους αρμονικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Ο Ωκεανός εξάλλου φημίζεται για την ωραία και πολύ προσεγμένη δουλειά που κάνει στην επεξεργασία των εξωφύλλων στα βιβλία όλων των συγγραφέων του.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6): Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε την γραφή σας, τι πιστεύετε ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει, να σας γνωρίσει; Το εξώφυλλο; Το οπισθόφυλλο; Πείτε μου δύο λόγια για την ιστορία…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω πως όλα παίζουν τον ρόλο τους για να ενδιαφερθεί κάποιος να διαβάσει ένα νέο βιβλίο, έναν συγγραφέα νεοεμφανιζόμενο. Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο αρχικά και ο τίτλος και το εξώφυλλο και η περίληψη στο οπισθόφυλλο. Αργότερα όμως όλα παίρνουν το δρόμο τους καθώς οι αναγνώστες είναι αυτοί τελικώς που εφόσον διαβάσουν το βιβλίο, θα κάνουν και την καλύτερη διαφήμιση για αυτό μιλώντας σχετικά σε άλλους αναγνώστες, σε φίλους, σε γνωστούς. Στις μέρες μας βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει και έναν εξίσου σημαντικό ρόλο η εξαρχής επικοινωνιακή προώθηση του βιβλίου και του συγγραφέα από μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαδίκτυο κλπ. Θέλω να πω ότι πάντα, καλώς ή κακώς, έχουν έναν ρόλο οι δημόσιες σχέσεις σε όλο αυτό που λέγεται γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό.
 Τώρα, σχετικά με την ιστορία… Πρόκειται για μία υπόθεση που διαδραματίζεται στα χρόνια του β παγκοσμίου πολέμου με τον κεντρικό ήρωα, τον Βασίλη Δημακόπουλο, λοχαγό του Ελληνικού στρατού, να αναλαμβάνει μία αποστολή κατασκοπείας και να μεταβαίνει στην Ιταλία λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του Ελληνοιταλικού πολέμου. Κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι περιπέτειας που τον φέρνει από την Ιταλία στην Αίγυπτο και από εκεί στο Άγιο Όρος, στη Νέα Υόρκη έως την Κούβα. Ένα ταξίδι με φόντο ιστορικά γεγονότα της εποχής, με αντιξοότητες, με έρωτες, με παρασκήνιο, με προδοσίες, με διλήμματα. Ένα ταξίδι όμως που καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στις σελίδες, γίνεται ουσιαστικά μία πορεία προς την αυτογνωσία και την αγάπη για τον ίδιο τον ήρωα, μία πορεία πάνω στις ράγες των προσωπικών επιλογών του, μία συνειδητή πορεία πάνω στον δικό του δρόμο ζωής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7): Ποιόν ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλοι οι ήρωες παίζουν τον ρόλο τους μέσα σε ένα μυθιστόρημα και δεν θέλω να ξεχωρίσω κανένα. Αγαπώ όμως λίγο παραπάνω τον κεντρικό ήρωά μου, τον Βασίλη Δημακόπουλο, επειδή αφενός έχω κάποια κοινά χαρακτηριστικά με εκείνον ως άνθρωπος, αφετέρου επειδή πιστεύω πως είναι τελικά ζητούμενο για πάρα πολλούς ανθρώπους αυτό ακριβώς που καταφέρνει με αγώνα ο Δημακόπουλος, να επιλέξει δηλαδή συνειδητά τον δικό του δρόμο στη ζωή, κάτι που προυποθέτει δύναμη χαρακτήρα και συνεπάγεται θυσίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: 8): Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο. Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γράφω ήδη ένα νέο μυθιστόρημα αλλά δεν είναι ώρα να πω κάτι συγκεκριμένο για αυτό. Προς το παρόν απολαμβάνω και εγώ το ταξίδι του πρώτου «παιδιού μου» και χαίρομαι που «Ο τρίτος δρόμος είναι της αγάπης» πάει εντυπωσιακά καλά σε πωλήσεις και έχει την αποδοχή του αναγνωστικού κοινού. Χαίρομαι επίσης για τη συνεργασία μου με τον Ωκεανό και για την στήριξη που εξαρχής είχα από την εκδότρια μου και συγγραφέα κυρία Ελένη Κεκροπούλου. Όσο για άλλες ανέκδοτες ιστορίες.. έχω μία ή δύο στο συρτάρι μου αλλά είναι πολύ σύντομες ιστορίες διηγηματικού ύφους και δεν έχω σκοπό να τις προωθήσω προς έκδοση. Ίσως στο μέλλον να γίνει κάτι τέτοιο, δεν το αποκλείω.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9): Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μόλις τελείωσα το τελευταίο της Αγγελικής Νικολούλη. «Έρωτας φονιάς».

ΕΡΩΤΗΣΗ 10): Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία. Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λοιπόν, έχουμε και λέμε.. Φράση: Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Τραγούδι: Το παλιό το μονοπάτι. Ταινία: Δόκτωρ Ζιβάγκο με τον Ομάρ Σαρίφ στον κεντρικό ρόλο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου