Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ-CHEVY STEVENS-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Το "Πουθενά να κρυφτείς" είναι το πρώτο βιβλίο της C.Stevens που διαβάζω καθώς και από τα λίγα του είδους του,μια και θεωρώ πως πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ.Ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες και σε κρατά δέσμιο μέχρι να φτάσεις στην τελευταία. Τρεις αδερφές στην εφηβεία ζουν σ'ένα απομονωμένο ράντσο με τον μέθυσο,σκληρό και βίαιο πατέρα τους.Δουλεύουν σκληρά,παλεύουν για την επιβίωση και υπόκεινται στη λεκτική και σωματική βία του,μέχρι ένα βράδυ που τα πράγματα ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια και αποφασίζουν να το σκάσουν,γεγονός που θα αποτελέσει την αρχή περιπετειών που εξελίσσονται σε άσχημες καταστάσεις και θα τις οδηγήσουν σε οδυνηρές αποφάσεις για μια πορεία ζωής , πολύ διαφορετική απ'ότι ονειρευόταν. 'Οπως αναφέρει σ'ένα σημείο η συγγραφέας "...πόσο εύκολα νομίζεις ότι θα είναι τα πράγματα μερικές φορές,πως ακολουθείς ένα μονοπάτι κι έπειτα,ξαφνικά......Όλα πάνε στραβά.Και δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το χρόνο,δεν μπορείς να το ξανακάνεις από την αρχή.Όσο κι αν εύχεσαι να το μπορούσες.(σελ 235)". Και φυσικά δεν γίνεται να αποκαλύψω την πορεία αυτή αλλά θα πρέπει να την παρακολουθήσετε μόνοι σας. Να την παρακολουθήσετε μέσα από τα μάτια των ηρωίδων μιας και μας την αφηγούνται κάποιες εξ'αυτών με τρόπο παραστατικό,περιγραφικό που νιώθουμε να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας,νιώθουμε τα συναισθήματα τους,αξιολογούμε καταστάσεις και χαρακτήρες και σκεφτόμαστε πως θα αντιδρούσαμε/πράτταμε αν το αντιμετωπίζαμε εμείς.....

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η Chevy Stevens επιστρέφει με το πιο δυνατό και συγκινητικό της βιβλίο - μια ιστορία επιβίωσης και εκδίκησης.
Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη για τις τρεις αδερφές Κάμπελ. Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι ζουν σε ένα απομονωμένο ράντσο στον δυτικό Καναδά, όπου δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να αποφύγουν τις γροθιές του πατέρα τους. Μια νύχτα τα πράγματα ξεφεύγουν έπειτα από έναν καβγά· έτσι οι αδερφές είναι αναγκασμένες να το σκάσουν, για να καταλήξουν όμως σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη, όταν το φορτηγάκι τους ακινητοποιείται λόγω βλάβης σε μια μικρή πόλη. Ύστερα από μια τυχαία συνάντηση με τα λάθος πρόσωπα εμπλέκονται σε μια τρομακτική, απελπιστική κατάσταση.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα προσπαθούν ακόμα να ξεχάσουν όσα είχαν συμβεί εκείνο το καλοκαίρι, όταν χάνονται τα ίχνη της μιας αδερφής· έτσι, θέλοντας και μη, οι δύο αδερφές επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα μέρη και, αναπόφευκτα, αναμοχλεύουν το παρελθόν τους.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει οδός διαφυγής.

Το "Πουθενά να κρυφτείς" είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και μια βαθιά εξερεύνηση των αδελφικών δεσμών.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ναι πάρα πολύ!!!Αγωνία και πόνος για όσα πέρασαν από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.Θα βάλω στο πρόγραμμα να διαβάσω και άλλα βιβλία της Stevens.

      Διαγραφή