Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ-ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μαργαρίτα και Δωροθέα πρωταγωνίστριες του βιβλίου Όταν θα δεις τη θάλασσα του κ.Σ.Δανδολου!!Μαργαρίτα στην Αθήνα του 1886 και Δωροθέα 33 χρόνια αργότερα 1919 σ'ένα παραθαλάσσιο χωριό της Πελοποννήσου. Η Μαργαρίτα ζει με τον πλούσιο σύζυγο της και κινείται στα μεγάλα σαλόνια της Αθηνα'ι'κης κοινωνίας, σ'ένα γάμο που αργοπεθαίνει και δέχεται ισχυρό χτύπημα μετά τη γνωριμία της με τον Τσαρλς Φαραντέι,ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του συζύγου της για να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου,ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα τους θα είναι σαρωτικός,η σχέση τους θυελλώδης αλλά και η σχέση της με τον σύζυγο της Τόμας ..περίπλοκη μια και εκείνος την αγαπά βαθιά αν και δεν της το εκδηλώνει...
Η Δωροθέα ζει με την μητέρα της και έναν ηλικιωμένο άντρα τον οποίο περιποιείται, μετά από ένα ατύχημα που είχε,μια και είναι η νοσοκόμα του χωριού.Δυναμική,φεμινίστρια,με επαναστατικές ιδέες για την εποχή που ζει, παρακολουθούμε τη ζωή της στο σπίτι της κοντά στη θάλασσα,τις σχέσεις της με τους συγχωριανούς της,την μητέρα της,τον Άλκη, φίλο της από την παιδική ηλικία και εραστή της σήμερα, καθώς και με τον άγνωστο άνδρα που περιποιείται. Και παρακολουθώντας τη ζωή,τις σχέσεις,συναισθήματα,πράξεις των δύο αυτών γυναικών και των ανθρώπων που κινούνται γύρω τους παρακολουθούμε και το κοινωνικόιστορικό υπόστρωμα της εποχής.
Μετά από πολύ έρευνα ο κ.Δανδολος μας παρουσιάζει το σχεδιασμό και δημιουργία τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πελοπόννησο έργο του Τρικούπη καθώς και τα πολιτικόοικονομικά παιχνίδια της εποχής που δεν διαφέρουν πολύ από τα σημερινά:ίντριγκες,δολοπλοκίες,συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή κλειστές πόρτες με στόχο την εξουσία και οικονομικά οφέλη. Η αφήγηση της ζωής των δύο πρωταγωνιστριών γίνεται παράλληλα,κεφάλαιο-κεφάλαιο....Υπάρχει κάποιο στοιχείο που συνδέει τις δύο γυναίκες,τις δύο ιστορίες που παρακολουθούμε παράλληλα;;;
Πιστεύω ότι αξίζει να το ανακαλύψετε διαβάζοντας το κοινωνικοιστορικοαισθηματικό αυτό μυθιστόρημα του κ.Δανδολου που προσωπικά κατατάσσω σ'ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα το 2016!!!!

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα;
Αθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.
Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.
Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.
Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα...
Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα.
Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου