Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ-ΠΙΚΡΑ ΚΕΡΑΣΙΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Καινούργια χρονιά! Αγκαλιάστε την απ’ την αρχή με χαμόγελα. Ό,τι κι αν φέρει. Το καινούργιο και τ’ άγνωστο δεν το φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου. Έτσι είναι άμα έχεις χάσει πατρίδα, συζύγους , ακόμα και παιδί. Μαθαίνεις να ζεις γι’ αυτά που κερδίζεις με κάθε μέρα που περνάει και όχι γι’ αυτά που έχασες. Μην τη φοβάστε τη νέα χρονιά. Μην φοβάστε τίποτα που αλλάζει. Αλλάξτε εσείς πριν απ’ αυτά, πριν να περάσει η εποχή σας. Τα κεράσια μου άλλαξαν κι έγιναν μαρμελάδα. Θα την απλώσω σε μια όμορφη πίτα και θα βάλω μέσα κι ένα κουκούτσι αντί για φλουρί. Κερασόπιτα θα κόψω για τον καινούργιο χρόνο. Και θα χαρώ μ’ ότι κερδίσω είτε είναι κουκούτσι , είτε είναι φλουρί. Με χαρά. Με προσμονή και όχι δέος.  Για ό,τι θέλει να συμβεί και για μια ζωή Πλουσία.

Πλουσία ηρωίδα του βιβλίου ''Πικρά κεράσια'' του κ.Δημήτρη Αλεξίου που κυκλοφορεί από τις
Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications!!!

Σμύρνη, 1922… Σάμος… Αθήνα,
Η ιστορία μιας ζωής, ένα συνεχές ταξίδι σε νέους τόπους, νέους ανθρώπους και μια ζωή μοιρασμένη σε δύο πατεράδες, δύο συζύγους και δύο πατρίδες…
Η Πλουσία, μία γυναίκα με πάθος, θέληση για ζωή και τόλμη, έχει μάθει να προχωρά, να μάχεται και να κερδίζει… όμως, ο ξεριζωμός του ’22, ο πόλεμος του ’40 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αλλάζουν για πάντα τη μοίρα της…
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις και οικογενειακά μυστικά…
Η διαδρομή μιας ζωής, μια διαδρομή στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα, μια διαδρομή γλυκιά και πικρή μαζί, που κρύβει την τραγωδία του ξεριζωμού και τη δίψα για μια καινούρια αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου