Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΡΑΝΤΖΙΟΣ-ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΤΡΕΙΣ...-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Μέσα στο πέρασμα του χρόνου που τρέχει σε δρόμους παράλληλους, έρχονται στιγμές που δεν σπουδαιολογούμε τα όσα μπορούν να μας προσφέρουν και τις προσπερνάμε, γιατί ματαιόδοξοι καθώς είμαστε, επιζητούμε το αδύνατον, τη διάρκεια. Καμία αιωνιότητα όμως δεν θα καταφέρει ποτέ να μας προσφέρει εκ νέου ό,τι απορρίψαμε τη στιγμή της προσφοράς.
Αγαπητοί μου φίλοι, είναι μάταιη η αναζήτηση της ευτυχίας κι όσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη ζωή. Γιατί η ευτυχία μονάχα απ’ τις στιγμές ορίζεται, όχι από τη διάρκεια.
Ας μάθουμε να ζούμε τις στιγμές μας ολόκληρες, λοιπόν, το 2017!
Καλή χρονιά γεμάτη φως!

Αντίνοος ήρωας του βιβλίου ''Ξανάγινε τρεις...'' του κ.Πασχάλη Πράντζιου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα!!!



Αν είχατε τη δυνατότητα για μία ώρα να κάνατε κάτι, το οτιδήποτε, και να μην μπορεί κανείς να αποδείξει ότι στον τάδε χρόνο το κάνατε, ποιο θα ήταν αυτό; Τι θα επιλέγατε;

Όταν κάθε χρόνο αλλάζει η ώρα το φθινόπωρο και από τέσσερις το πρωί ξαναπάει τρεις, ο καθείς από μας μπορεί να κάνει κάτι μεταξύ τρεις και τέσσερις και να ’ναι σαν να μην το έκανε ποτέ. Έπρεπε να μεγαλώσω πολύ για να καταλάβω πως ό,τι ζούμε είναι ένα ψέμα, πως η ζωή είναι ο χρόνος που φεύγει κι ο χρόνος αυτός δεν ορίζεται παρά μονάχα ως σύνολο στιγμών και τυχαίων γεγονότων. Άραγε, πόσο ελεύθερος είναι κανείς να αποφασίζει για τη ζωή του; Πόσα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς αν δεν ήμασταν στο τάδε μέρος, την τάδε στιγμή, την τάδε ώρα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου