Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

1η Παρουσίαση του βιβλιου Η Υφάντρα της πόλης της κ.Βασιλικής Διαμαντή στη Θεσσαλονίκη μας ΑΦΟΥ!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Βασιλική Διαμαντή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μας βιβλίου με τίτλο ''Η Υφάντρα της πόλης''.
                      Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.30
                     στο Αμφιθέατρο 2ου Δημοτικού σχολείου Διαβατών(πεζόδρομος Διαβατών πίσω από τη βιβλιοθήκη)

Για το βιβλίο εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν η Τολέρη Ευγενία(φιλόλογος)και ο Δρουγαλάς Κώστας(συγγραφέας-αρθρογράφος).Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Γιαννόπουλος Θεόφιλος(συγγραφέας-ποιητής).Τραγούδια θα ακουστούν από τη Μάρθα Ψάλτου-Κα'ι'κτσή.Την εκδήλωση συντονίζει η Παπατσιφλικιώτη Βούλα(συγγραφέας-δημοσιογράφος).



ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης. Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».
      Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 όμως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…

   Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;
   Μπορεί μια ζωή να ολοκληρωθεί μέσα από μια άδικη θυσία;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου